Alla inlägg under november 2007

Av Erik - 24 november 2007 09:07

Nu ligger man här.. och laddar inför morron dagens helvete. Det blir mycket vatten och mat iag så man orkar springa lite imorrn. Men jag hade tänkt ha en djupare analys imorron när jag kommer tillbaka till hotelet, för att ni ska få ta del av mina troliga smärtor...


Idag har jag varit på HM och uppdatera lite med svenska kläder, vilket kan vara bra i denna lite annurlunda värld..


Det blir inga bild idag, har glömt sladden hemma (se ovanstånde inlägg).. men jag ska måla med min ord imorrn så ni ska förstå hur det verklig känns att springa ett marathon.


Nä nu ligger Edvin här och väntar på att vi ska gå och äta, näst sista måltiden..


Vi hörs!

Av Erik - 23 november 2007 01:13

Jag ska inte gå in mer på det ämne som rubriken nämner, utan det är så att jag funderade på detta lite igår eller ganska mycket, men jag börjar bli ganska hjärntvättad av skola vi det här laget. Så även rubiken och bilden hör inte ihop, fast man kan tro det ibland.


Nu sitter jag här, har även suttit här ett tag nu med pastaburk i ena handen och en kaffe kopp i den andra och försöker skriva ett arbete. Arbete ska dock in söndag natt först men jag drar till Shanghai idag efter lunch, som man måste få lite gjort nu iaf.


Men som sagt detta kan vara det sista inlägget innan marathonet, och det enda jag kan säga är väl att det kommer göra ganska ont från 30km -> 42km, men det ska bli skönt att blåsa ur huvud och kropp. Jag säger som Löjtnant Löken (Robert Johansson) på K4 i Arvidsjaur brukar säga "Smärta är vekhet som lämnar kroppen", så det ska bli skönt att bli av med lite på söndag.


Salut!

Av Erik - 22 november 2007 03:43

Ligger här i min säng, druckit lite kaffe, surfar lite på internet och spontan sökt lite intressanta jobb. JP köpte igår den nya Ipod touch, vilken leksak, så får se om man rammlar dit oxå. Men han hade kalender på den (vilket jag inte har på denna dator och inte heller på mobilen för de har någon form av kinesiskprogramvara), så för skojskull så räknade vi hur många dagar det var kvar, och det visade sig att det är bara en 64-65 dagar kvar till muck, vilket är sjukt, tiden har bara rullat i väg.


Nä nu ska jag snart gå iväg och koka lite pasta och sedan är det lektion, kvällen blir nog tillängad en assigment i Human Resources som ska först in på söndag natt, men vid den tiden är jag nog döende.


vi hörs!

Av Erik - 21 november 2007 16:38

Idag var det en dag full med lektioner, starta på morronen och slutatde 22:00 ikväll, dvs 11-12 h lektionstid idag, det kan man kalla korvstoppning. Plus att vi fick hemläxa till imorrn... men det är bara att köra!


Funderat på en annan aspekt, jag är oftast den enda foreigner på post gradute kurserna, så man är om som en katt bland hermelinerna eller det svarta fåret, dvs. jag får alltid lite mer uppmärksamhet i klassrumet, vilket artar sig i fler frågor, jag ska veta allt om europa och USA, och ska åsikter om det mesta, medans halva klassen ligger och sover (det är inget skämt, de verkligen sover i klassrummet fast vi bara är 25 elever).


Detta hqr inte varit nått problem tidigare,visst man är mänsklig och vet inte allt om allt och då brukar jag säga det mer än så är det inte. I dag när vi har haft så mycket lektionstid och bara suttit och lyssnat, vissa kör bara med en rast på 4 h. Så ett tag så ville jag bara sova, lägga ner huvudet på bordet och bara slumra in, men det kan jag inte göra för jag är en foreigner och har för mycket moral (vilket är bra ibland). Jag vill dock poängtera att mycket av lektioner är mycket bra, och jag tycker det är intressant så största orsaken är inte brist på intresse som skapar dessa enorma "nap" behov, utan korvstoppning och syrebrist, tror jag.


Kanske nästa gång med så här mycket lektioner att jag ska klä ut mig till kines och om nöden kräver kan jag lägga ner huvdet och vila en stund....


Ska sova nu, det är en ny dag morron!


Av Erik - 20 november 2007 16:06

Har varit på ett research center idag och haft lite lektioner, som jag bara tror är en fasad för att visa kontrollanterna här att forskning och de vanliga lektionerna har en connection. Men det är så de gör här i Kina, fasaden är viktig och på ått sätt förstår jag det. Men det var ganska bra lektioner måste jag säga.


Tidigare ikväll var vi och handlade lite pasta, för nu börjar uppladdningen inför maratonet:) Det kommer bara gå ut på att trycka i enorma mängder pasta , vi startar nog imorron kväll.


Äh ska sova nu har varit en tung dag..

Av Erik - 19 november 2007 10:14

I dag började vi en ny termin, vilket rivstartade, har en uppgift nu tills imorron bitti plus att jag träffad mr Wang på lunchen och han sa att han skulle sicka mig tentan ikväll och sen ska jag göra den snabbt jag bara kan och sedan skicka tillbaka den (men vi får se han har ju sagt nu i en vecka att han ska skicka den). Så man kanske har två saker tills imorron... som för övrigt täckt med lektioner hela dagen, så nu får man lite struktur över veckorna med kurser varje dag, gud så härligt.


I går skulle jag fixa en TV, men jag blev lite snål och höll i pengarna istället, så nu ska jag föröka sneaka in hos JP på mornan och kolla NBA basket. Så istället för att köpa en TV så drog jag och Edvin och shoppade lite annat och tog en kaffe på Starbucks på ett nytt ställe, för att avsluta kvällen med sista långpasset innan marathonen nu på söndag. Så nu är man fulltränad, eller snarare inte, men man får väl göra sitt bästa.


Äh ska sitta nu och invänta uppgifterna så man kommer i säng ikväll..


Bilden är från när det är rusningstrafik...


Vi syns!

Av Erik - 18 november 2007 04:00

Nästa vecka så kommer utbildningsdepartementet hit och ska kolla skolan, så alla unergradeutte studenter får inte lämna campus på en vecka  och när de är vakna ska de beffina sig ibiblioteket eller i skolsalarna, för i rummen ska de bara sova. Jag tycker det är härligt med lite regler.


Igår var vi åt igen på nån buffe, nu kostade det bara 50 spänn och ölen 8, vilket är en ganska shysst deal. Men jag höll på att missa det för att Howard ringde precis efter jag hade kommit ut från duschen och sa att jag var tvungen att komma på lektion och sen ett möte. Så lojal man är åkte jag dit (i bland överdrivet lojal) det var en man från Cambridge University i England som hade en gästföreläsning, för att sedan ha ett möte. Det som sades på mötet har jag inte så koll på för det var på kinesiska, men det kan ha varit lite information om ovan stående stycke, vad vet jag, men jag fick veta att vi kommer att ha alla lektioner på tis. och ons. på ett research center här i Hangzhou istället.


Äh ska dra och köpa en tv snart, skulle sno en tv av JP igår, gick alldels bra tills jag kom ner till entren då stoppade vaktdamerna mig och sa att jag inte fick göra så, några regler säkert. Så nu har jag kollat upp att jag får ha en tv i rummet iaf, som tur är.Äh nu ska jag bryta mot den dagliga regeln kaffekoknig, för vi får inte ha vatten kokare över 200W, så jag kokar kaffe sedan gömmer jag kokaren igen. Living on the edge, yeah!!

Av Erik - 17 november 2007 05:42

..idag hade jag ingen fantasi med rubriken. Dagen har startat mycket lungt, mest surfning på internet och relaxing, har även nyss varit och ätit lunch. Idag ska jag styra upp en tv så jag kan börja följa NBA på allvar, för det verkar som att de visar 4-5 matcher varje vecka, går även ryckten att de kommenterar på engelska. Även en stor match ur svenska ögon spelas idag, Sverige mot Spainen i fotboll, tyvärr kan jag nog inte se den härifrån.


Igår drog jag, Johan och Edvin på den argentinska buffen igen och käka, det är jäkligt fint med lite kött och potatis ibland. Efter så sänkte vi två öl var på nån liten pub, vilket var mycket trevligt, det var även några trubadurer där som verkligen kunde jamma, men det var en vit kille som är skapt helt utan taktkänsla som försörde 15 min när de spelade.

Skapa flashcards