Alla inlägg under november 2007

Av Erik - 16 november 2007 04:20

Efter alla tentor (jag väntar fortfarande på en) skulle vi fira med klassen, så vi drog till ett koreansk hotpot restaurang med buffe, jag måste säga att det var mycket mycket trevlig. Vi åt, drack lättöl, skålade och firade, efter så drog största del på KTV (efter de hade blivit lite runda under fötterna), men jag drog hem sprang lite, det var tur att man hade en orsak att slippa att sjunga!


Nu är det första morronen jag verkligen har sovit ut, vilket har varit underbart!


ANNONS
Av Erik - 15 november 2007 04:26

Dammade av en entrpenörskaps tenta imorse, och de kan ha gått hur fan som helst, för allt utgick från kinesiska perspektiv och kinesiska företag, som man tyvärr inte är så insatt i än.. Men men vi får se ...


Jag väntar fortfarande på min OB tenta som ska skickas över mail till mig, men den verkar inte komma...


Dagens bild är på min rumskamrat Johan, och den ska illusterar hur vi har vikt våra liv till skolan den senaste veckan..


Vi hörs.. blir middag ikväll med kinesiska klassen


(en sak jag stör mig på är att de stryper min uppkoppling lite titt som tätt, så nu försöker jag lyssna på skarburbians nya EP på myspace och den hackar hela tiden.. finns inget mer irriterande.) http://www.myspace.com/skaburbiancollective

ANNONS
Av Erik - 14 november 2007 04:19

Sitter här och väntar på min tenta som jag skulle ha gjort i går och även information om morrondagens tenta... det är mycket nu..


Förövrigtså igår  följde jag och JP med Antonio och lirade lite korgboll, vilket var ganska roligt för det var 1,5-2 månader sedan man studsade en boll senast.


Gårdagens oannonserade lektion förstörde lite för min löpning, den slutade så sent så det var ingen ide att ge sig ut på ett löppass, vilket inte var så bra. Men idag måste jag springa...


Äh ska börja hitta nått nu på egen hand att plugga :)


Vi hörs! (bilden är tagen i söndags när jag var och strök nere på stan) 

Av Erik - 13 november 2007 07:10

Skulle precis ha tenta i OB (organizational behavior), jag har legat uppe hela natten och läst boken så att jag skulle klara tentan, sedan när jag kommer dit så är alla frågor på kinesiska fast kursen är på engelska... så vår kordinator ringer till Mr Wang och frågar hur vi ska göra om nån ska översätta frågorna eller nått liknade, då visar det sig att vi har en OB lektion efter tentan i kväll (som jag ingen aning om), då ska jag få en engelsk översättning av tentan och ska få göra den hemma istället, vilket jag tackar och tar emot för...  Men i morse när jag läste ut boken så hittade jag ett stycke som passar så perfekt in på detta eller egentligen allt här i Kina, så här kommer citatet (lite långt kanske, men bra!) Bakgrund först: I dagens organisationer och företag så sker det ständiga ändringa hit och dit, så för att ge ett exempel på detta beskriver boken det på detta viset:


 "To get a feeling for what managing change might be like when you have to continually maneuver in uninterrupted rapids, consider attending a university that has the following curriculum. Courses vary in length. Unfortunately, when you sign up, you don’t know how long the course will last. It might go for 2 weeks or 30 weeks. Furthermore, the instructor can end a course any time he or she wants, with no prior warning. If that isn’t bad enough, the length of the class changes each time it meets-and determination of when the next class meeting will take place is set by the instructor during this class. Oh yes, there’s one more thing. The exams are all unannounced, so you have to be ready for a test any time. 


To succeed in this university, you’d have to be incredibly flexible and able to respond quickly to every changing condition. Students who were over structured, rigid, or slow on their feet wouldn’t survive.” 


Jag tycker detta exempel är så suveränt!!  


Ska förbereda mig nu för tentan, om jag får den...:)

Av Erik - 13 november 2007 03:07

Nu blir det ingen bild, har precis tömt kameran på bilder. I går blev den första tentan avklarad här ikina, gick sådär... men har en ny här om 4 timmar så jag plugga hela går kvällen in på småtimmarna, så därför kommer ett lite sent inlägg.


Nu har marathonet börjat komma mer och mer på tankarna, vilket är med en blandad förtjusning. Vi som ska springa är jag, Edvin som sitter ner på kortet på förra inlägget och sedan Antonio som står till vänster på samma bild. Efter söndagens lopp så gjorde Antonio intressant reflektion, efter vi hade sprunigt och ätit så gick han hem och duscha (han bor precis vid stadion) tagit det lite lungt för att sedan gå ut igen. Då möter han en lite äldre man som är på väg att gå i mål efter hel marathon, som knappt kan böjja på bena och som lider av sådan fruktansvärd smärta, Antonio kollar på klockan och det är ungefär 4 h sedan starten, dvs. ungefär samma tid som vi kommer att komma i mål på. Så nu vet vi ungefär vad som kommer att vänta oss... Smärta!

Av Erik - 12 november 2007 02:35

I går blev det som rubriken säger, en lång dag. Började med att kliva upp 6 på morronen för att äta, sedan springa en halvmara (1h 46min) sedan hem och duscha klippa en buss ner på stan igen sätta sig på starbucks och plugga, medans de andra drog på spa (johan och JP). Fick inte så mycket gjort med läxorna så jag gick och handlade lite vinter kläder istället, för att sedan avsluta kvällen med en CBA match (basketligan här i kina). Ligger nu här i sängen och äter en subway macka med dubbelt kött, ska strax kliva upp och repetera lite skola för har tenta kl 14...


Äh ska inte skriva nå mer nu, bilden är förresten stulen från maybritts facebook så ni vet..


Av Erik - 10 november 2007 15:21

..nu uppdaterar jag lite tidigt (men man måste ändra mönstrena ibland) , för ska nog damma vid 7 snåret imorrn till starten.


I dag har jag haft kvällslektion till nästan 22 med Mr Wang i OB. Resterande dagen har jag hängt ner på downtownen och pluggat en del, gick inte perfekt men fick lite gjort iaf. Ringde även hem, vilket inte blir så ofta, tror att det är tredje gången eller nått.. Men då klaga jag åt mamma min (för hon kan säkert hjälpa mig:), att mr Wang ändrar tider på lektioner fram och tillbka hela tiden... så jag var lite irriterad... MEN jag måste säga att han är en förbannat bra lärare när han väl har lektioner, för gubben har koll på det mesta, så man fattar att han proffesor på en av kinas bästa skolor och hjälper global företag (inga små företga), regeringar m.m med HR, globalisering och Organisations strukturer och betende...Äh.. nu är det nog med plussande.. maN får inte berömma för mycket!


Ska slå av dumburken nu och sova en stund innan man startar imorronbitti..

Av Erik - 10 november 2007 01:55

I går blev det en snabbvisit på HOOTERS här i stan, måste säga att det är nästan ett familjeställe och maten är som på O'learys, sedn är det ju del vakra damer...


Förövrigt under dagen blev det att sitta på Starbucks och plugga.... fick en del gjort men har mycket kvar att göra iaf...


Ska nog kliva upp mu och dra ner till starbucks igen... För imorrn blir det inte mycket plugg ska springa halv maran då..


( måste nästan säga att bilden ser smyg fotad ut, men jag var ganska dålig på att använda kameran på stället, så det blev en så här dålig bild)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se