Direktlänk till inlägg 7 december 2007

Nu sitter man här!

Av Erik - 7 december 2007 07:12

..och skriver på ett arbete om legal utmaningar för svenska företag när det skaffar sig en globalstrategi... kanske låter lite coccojumbo för vissa, och där nog så oxå.


Men jag har tänkte börjar vara lite mer kreativ i mina inlägg, så ni får ta del av min omgivning mer, så efter detta inlägg ska jag börja visa tvättstugan, cambridge bygget och lite andra intressanta saker.


Men detta inlägg tänkte jag tilgängna Mr Wang så får jag det avklarat, våran gud här på School of Management, eller rättare sagt våran rektor. För jag har nämt i tidigare inlägg om Mr Wang, så jag tänkte reda ut om vem han är. När man kom hit tyckte man att han var ganska cool och så, men nu har man vant sig.


Som sagt han är våran rektor här på skolan, han har ett lite entourage som följer han, först en sekreterare som följer han vart han än går, bär alla hans väskor och papper, man kan kalla han nästan butler, men butlern är hemskt trevlig. Men det ser ganska kul ut när sekreteraren har tre väskor och en kartong och Mr. Wang har ingenting...


Sedan har vi hans chauför som jag tyvärr aldrig har pratat med, men det är en lojal kille, en riktigt lojal kille, sitter alltid och väntar i bilen efter varje lektion och kör han överallt.


Tredje delen i entouraget är en dam som heter Chao, som är våran korrdinator här, hon är inte med så ofta, utan bara när det kommer lite utländska proffesorer och gäster.. hon sköter snacket och planerar och organiserar.


Så det är hans entourage, sedan till hans jobb han är chef för en 3-4 olika skolor och innstutioner här på univeristet och bedriver även egen undervisning (läser min 3:e kurs med han nu) så han jobbar väl hela dagarna gissar jag. Sedan har han haft en del uppdrag som jag nämde i gårdagens inlägg, microsoft, lenovo, jag tror även han hjälpt kinesiska regeringen lite grann. Men det lustiga är att han har lite förkärlek för Sverige, jag tror han har  pluggat där i början av 80-talet, så han besöker Sverige några gånger varje år. I början av termin var han borta mycket bl.a för han var på Harvard och hängde med nobelpristagarna i ekonomi... nån internationell kofferans om entrepernurship i berlin etc. etc.


För oss studenter är han som sagt gud, alla kineser kommer i tid till hans lektioner, sover inte på lektionerna m.m vilket är en ganska stor skillnad från andra lektioner. Men allt detta beröm, så har han lovat att ska skicka en hemtenta till mig varje gång jag har träffat han de 3-4 senaste veckorna, men jag har inte fått den än. Han säger: Jag skickar den ikväll, så får du skicka tillbaka den imorrn,Jag brukar svara OK, det låter bra. Men hittils har jag inte fått nått! Den som väntar får se!


Äh.. nu ska jag fortsätta skriva andra grejjer, men nu har man avklarat Mr. Wang biten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erik - 10 mars 2008 22:46

Som ni ser så får man alrig tummen ur backdelen och sktiva det sista inlägget, så detta blir det sista istället för nu startar jag en ny blogg. Den kommer inte att uppdateras som kontinuerligt som denna har blivit under den gamla goda tiden... men, m...

Av Erik - 15 februari 2008 17:35

Jag ser fortfarande att det är en del folk kollar in här dagligen, så jag ska snart sätt ut min utvädering av denna blogg och sedan lägga ner skiten, som jag lovat. Men har för lite ro i min lilla kropp att sätta mig ner och skriva ett långt inlägg.....

Av Erik - 30 januari 2008 17:41

Hej hallå.. denna blogg ska snart läggas ner, men jag tänkte göra ett sista långt inlägg, men man lever förtillfället i 180 km i timmen, så det är bara att försöka hålla upp er lite tills det sista inlägget kommer. Jobb på dagarna, skola på kvällarna...

Av Erik - 29 januari 2008 06:56

Nu ska jag snart avsluta denna blogg! För nu är man tillbaka vart allt började, Liikavaara! Min resa blev inte direkt som man hade tänkt sig, försenad igen så jag hamnade i Paris natten mellan Lördag och Söndag. Flög till Sthlm på söndag förmiddag...

Av Erik - 25 januari 2008 13:23

Jag får be om lite ursäkt om min förvirring nedan, det är ju fredagkväll nu, inte igår för då var det torsdag!   I dag har jag inte gjort mycket som sagt, ätit lite, promenert lite och surfat lite. Seadn har jag packa mycket och ransonerat packningen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se