Alla inlägg under december 2007

Av Erik - 12 december 2007 16:27

Nu när huvudet är fullt av skola så tänkte jag visa er några intressanta hemsidor från unga entrepenörer i Sverige. Nya IT-miljonärer kanske?!


www.tablefinder.com

www.stardoll.com

www.jaycut.se


ANNONS
Av Erik - 12 december 2007 05:04

Tiden rullar på snabbare än ljusets hastighet. Imorrn är det fasiken Lucia, och som jag har nämnt det tidigare så är inte julstämningen på topp här, vi har hittat lite tomteluvor och små julgranar på några supermarkets, men det är det ända.


Nu de kommande veckorna så är det inte så mycket annat än skola på schemat, har sjukt mycket att göra blir helt snurrig, men man ska inte klaga jag har bara 6 olika kurser medans vissa kineser har 9 för tillfället. Men man är ju van vid en i taget, kanske två...


ANNONS
Av Erik - 11 december 2007 08:21

Var nyss och tränade lite, här i mellan lektioerna, vid gymmet ligger oxå en in/utomhus hall som man kan del av div. aktiviteter. Denna dag och 364 andra dagar om året spelar de korgboll där, en riktigt populär sport här i Kina (YAO, Ming effekten).


Mitt flygplansproblem (i-landsproblem) har nog styrts upp av Fish (men biljetterna blev ganska dyra efter alla ombokningar hit och dit), så jag ska nog bjuda henne på köttbullar när jag och Johan ska laga svenskmat inom sinom tid.


*YAO, Ming är en kinesisk basketspelare för er som inte sportintresset är primärt:)

Av Erik - 10 december 2007 10:32

De här rackarnas ändringa hela tiden.. nu fick jag veta för nån timme sedan att vi har en ny kurs ikväll, eller rättare sagt om 45 min.. Det satte käppar i hjulen, för jag hade bokat en resa till Peking på onsdag , men om jag drar dit missar jag mer än halv kursen. Det är en utländsk lärare som kör intensivt nu innan jul. Så vi får se hur det blir med Peking, ska nog försöka boka om.


Hade tänke tillgängna kvällen till en läxa som ska in imorrn så nu har man lektion hela kvällen istället...


Men jag dammar in en gammal goding som man lyssnade på den tiden man var ganska häftig, 2pac- Changes

Av Erik - 9 december 2007 08:20

Jag har ju sagt att jag ska börja modifierar mina inlägg på denna blogg något, så detta är väl det första med något av en nyform.


Efter min tid som löpare, som varade i 7 veckor fick jag en remiss till Gymmet och McDonalds för att komma ur statusen kenyan. Så jag har hunnit besöka det här lilla "idelabbet" (som vi kallar det på MDH) nu några gånger.

Så här nedan ska jag gå lite djupare i just Gymmet som bara DIN kretivit sätter gränser. Varför jag kallar det så är för att det är ett ganska spartansk gym med en massa skivstänger och lösa vikter, inga maskiner eller så, men även för att du kan få ta del av en massa ny övningar som man sällan har skådat tidigare. En personlig favorit är marklyft med raka ben och ryggen som ett c, det finns fler.. Men jag gillar gymmet, det är som ett gym ska vara, bara det att ibland måste man använda handskar för att stängerna är så kalla, men det är bra för valkarna i nävarna.


Det är Edvin som böjer lite på bena på bilden.


Mamma! Jag gick inte ut igår, jag lurade bara mig själv och sa så för att jag skulle göra mesta delen av läxan igår och inte ha så mycket idag... nä nu ska jag avsluta min assignments, ska bli skönt. Sedan rullar lite skaburbian i lurarna oxå...

Av Erik - 8 december 2007 07:09

I går fick jag en signal på kvällskröken, som betydde att jag börjar jobba på Handelsbanken i Gällivare from. 28 jan.


Så det var man tvungen att fira med bravur igår, så nu sitter man här ganska seg...


Det går rykten om att vi ska fira marthonen ikväll, men jag har så mycket läxa så vi får se, skolan alltid först brukade min mamma och pappa alltid säga när man var lite.

Av Erik - 7 december 2007 07:12

..och skriver på ett arbete om legal utmaningar för svenska företag när det skaffar sig en globalstrategi... kanske låter lite coccojumbo för vissa, och där nog så oxå.


Men jag har tänkte börjar vara lite mer kreativ i mina inlägg, så ni får ta del av min omgivning mer, så efter detta inlägg ska jag börja visa tvättstugan, cambridge bygget och lite andra intressanta saker.


Men detta inlägg tänkte jag tilgängna Mr Wang så får jag det avklarat, våran gud här på School of Management, eller rättare sagt våran rektor. För jag har nämt i tidigare inlägg om Mr Wang, så jag tänkte reda ut om vem han är. När man kom hit tyckte man att han var ganska cool och så, men nu har man vant sig.


Som sagt han är våran rektor här på skolan, han har ett lite entourage som följer han, först en sekreterare som följer han vart han än går, bär alla hans väskor och papper, man kan kalla han nästan butler, men butlern är hemskt trevlig. Men det ser ganska kul ut när sekreteraren har tre väskor och en kartong och Mr. Wang har ingenting...


Sedan har vi hans chauför som jag tyvärr aldrig har pratat med, men det är en lojal kille, en riktigt lojal kille, sitter alltid och väntar i bilen efter varje lektion och kör han överallt.


Tredje delen i entouraget är en dam som heter Chao, som är våran korrdinator här, hon är inte med så ofta, utan bara när det kommer lite utländska proffesorer och gäster.. hon sköter snacket och planerar och organiserar.


Så det är hans entourage, sedan till hans jobb han är chef för en 3-4 olika skolor och innstutioner här på univeristet och bedriver även egen undervisning (läser min 3:e kurs med han nu) så han jobbar väl hela dagarna gissar jag. Sedan har han haft en del uppdrag som jag nämde i gårdagens inlägg, microsoft, lenovo, jag tror även han hjälpt kinesiska regeringen lite grann. Men det lustiga är att han har lite förkärlek för Sverige, jag tror han har  pluggat där i början av 80-talet, så han besöker Sverige några gånger varje år. I början av termin var han borta mycket bl.a för han var på Harvard och hängde med nobelpristagarna i ekonomi... nån internationell kofferans om entrepernurship i berlin etc. etc.


För oss studenter är han som sagt gud, alla kineser kommer i tid till hans lektioner, sover inte på lektionerna m.m vilket är en ganska stor skillnad från andra lektioner. Men allt detta beröm, så har han lovat att ska skicka en hemtenta till mig varje gång jag har träffat han de 3-4 senaste veckorna, men jag har inte fått den än. Han säger: Jag skickar den ikväll, så får du skicka tillbaka den imorrn,Jag brukar svara OK, det låter bra. Men hittils har jag inte fått nått! Den som väntar får se!


Äh.. nu ska jag fortsätta skriva andra grejjer, men nu har man avklarat Mr. Wang biten.

Av Erik - 6 december 2007 16:06

1. Hemlängtan, det är många som brukar få en kraftig hemlängtan kring jul och efter de har varit upp mot 4 månader, men min är faktiskt inte så farlig än. JP har därimot börjat känna av att Frankrike och speciellt Paris skulle sitta bra.


2. Snö, det är väl ett litet tecken på hemlängtan kanske, men jag börjat sakna snö nu och renluft. Jag brukar surfar runt på olika hemsidor och bloggar som bygger mycket på snö, Jon Olssons blogg, Tyskapan bloggen, freeride etc. Man börja känna att man behöver lite sånt snart..


3. Jobb, det börjar verka som att man ska bli vuxen snart på allvar..


4. Kylskåp, jag har läst någonstans att om alla kineser skulle tillgång till kylskåp då skulle energiresurserna ta slut på jorden (ingen direkt djupare vetenskaplig undersökning grundas detta på), så jag tycker att de skulle isolera husen så man slipper köra AC på fulleffekt hela tiden!


5. Att man går på en ganska grym skola, mr Wang berättade i tisdags att han har hjälpt Microsoft med organisationsstruktur och HR här i asien för 11 år sedan, för de hade lite problem. Han har även varit bollplank för Lenovo (vi i västvärlden kanske inte detta företag är så kännt ännu, men vänta om ett par år, de är de som har tagit över produktionen av IBM datorerna) angånde deras org. kultur och tom utformat den. Andra lärare använder sina egna böcker i undervisningen, publicerad vetenskapliga artiklar som de själv har skrivit m.m

Studenterna ska ha genomgått en del utagningar för att komma in på skolan... Själv så kommer man från Liikavaara i norra Sverige och bara slinker in på ett bananskal med ganska få meriter, den enda merit jag kommer på nu är att jag vann 9:a turneringen i biljard på sjöparkskolan 1998.. det var ganska stort då dock..


Äh nu ska jag sluta fundera och sova i stället, ska plugga imorrn. Men det var väl lite roligt med ett inlägg utan inledningen: Igår... etc.


Jag hittade en video eller rättare sagt en låt som gick ganska varm i sommras på min dator, den är ganska hyffsad, så för göra det lite annurlunda här oxå så bifogar jag en you tube..


GodnattSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se