Alla inlägg under januari 2008

Av Erik - 16 januari 2008 04:23

Nu ligger man i sin säng här, nyss druckit en kopp kaffe och man har en ny tenta om 2,5 timme, kl 14:00 närmare bestämt.


Men detta inlägg ska inte bli så långt, men i går när jag, Johan och JP drog och käka på myth cafe, så träffade vi en fransman som vi åt en bättre middag med, en lustig man. Han hade bott nu här i Hangzhou i 2 år, han jobba inte eller nått sånt, ibland hade han några franska kurser på universitetet, men det var mycket sällan. Hemma i Paris hade han varit ingenjör och projekt ledare för en del större företag och tjänat en del pengar sa han. MEN han hade kommit fram till att det där med att tjäna pengar och konsumera blir man inte lyckliga av, så nu hyra han ut sitt hus i Paris och lever på pengarna här i Kina och flyttar till Vitenam här om 3 månader och ska nog bo där i några år.


Jag måste säga att jag beundrar sådann där människor som bara kör vad dom känner för, fast man själv är en ganska konsumtions orienterad ung man.. men men lite dubbel moral har man väl..


Videon här ovan är oxå en ganska grym kille, Michael Jordan.. Såg en film om han i Beijing, så man blev lite inspirerad..

ANNONS
Av Erik - 15 januari 2008 07:39

Nu har man gjort sin första tenta, och det gick väl hyffsat... sedan har man en imorrn och en på torsdag så det är fullt upp, så man känner att man är tillbaka från semstern. Fem nätter på hotel med stabil värme inomhus, och spenderat nästan alla dagar i mjukisbyxor så är man tillbka i verkligheten nu.


Men det är skönt för nu är det inte många dagar kvar i detta land, och som sagt fick känna på lite av skandinavien i helgen, med att umgås lite med några danskar, kallt ut varmt inne, sitt toalett m.m Så då börja man känna lite saknad...


Ska plugga lite nu hörs..


ANNONS
Av Erik - 14 januari 2008 15:34

Ja nu har man lämnat Jettans hemstad, Beijing, eller på västerländska Peking. Toski, Erik Pavasson eller rent av Eriks mamma Gunnila hade nog gillat att vara i Peking, för där finns det Volkswagen Jetta utav alla färger, blå, grå gul etc., och desutom ser du dom överallt, nästan varenda taxi är en Jetta. Vad jag har förstått är det nått speciellt att var jetta ägare?!


Idag har man rest nästan hela dagen, men jag han flänga runt i Shanghai i några timmar innan jag satte mig på tåget igen hem till Hangzhou. Vilket är ganska skönt att ligga i sin egen säng nu. I morron börjar tenta racet, OM tenta kl 8:00 imorron bitti, gud vad kul!!! Men man får beta av dem en efter en.. så är det väl snart över..


Äh ska plugga nu innan jag somnar.. hare gött!!

Av Erik - 13 januari 2008 01:33

I går skulle jag gå ut med Emma och hennes polare, vi skulle möta upp downtown kring 00:00, men jag somnade vid 20:30 och sov som en stock även när klockan ringde. Så jag passade på gårdagens utgång här i Beijing, vilket kanske var dummt för det var sista chansen att gå ut här drn hät resan. Men, men jag är ju på en återämtningsresa:-), så då kanske det är bra att passa på utgångar... Ska möta upp dem senare idag för en brunch...

I går avslutade vi allt turistande med en fotmassage som jag skrev igårdagens inlägg, men de hade oxå en del kinesiska naturdoktorer. För plötsligt kom det 5-6 gubbar i kostym in i rummet och börja kolla på våra tungor och händer, då kunde de säga om man skulle få diabetes eller cancer eller nått liknande, kanske ett hjärproblem. Som tur var så kolla ingen mig, för alla som blev kollade var sjuka på nått sätt. En del uppfattade det nästan lite otäckt, vilket jag förstår, men det bästa var ju att man skulle köpa deras naturmedicin uppemot några 1000 kr, för förebygga tex. hjärt problem. Ingen var frisk!!

Schysst marknadsföring!

Nä nu ska jag knalla ner och äta frukost..

vi höres!

Av Erik - 12 januari 2008 10:46

Nu har man avverkat muren oxå, var fatiskt ganska imponerande bygge de har gjort... Men dagen har varit full av turist aktiviteter, börja med muren på morronen, sedan lite pärlemor tillverkning, ett annat tempel som var nått världsarv (samma som laponia), sedan lite lunch och lite andra turist shopper, sedan teprovning (vilket man känner till sedan tidigare, se inlägg i början av okt) och avslutade även med en fot masering.

Det var under en sådann här guidead tur, vilket var hemskt trevligt, träffa 4 danska barnflickor, dock en var en kille, 4 australiensare, 2 amrikanskor, 1 pakistanier m.fl Så det har varit en trevlig dag, och nu kan man oxå kryssa av muren på "to do list". Men man är ganska lam nu, efter åkt iväg strax efter sju imorse och nyss kommit hem 11 h senare. Seadn kan jag medela att det var ganska kallt idag kring en -6 vid muren, härligt.

Ska ta och kontakta en bekant här i Beijing, för att se om det är några kvällsaktiviteter, men först äta sedan ta en tupplur...

Vi hörs!!

Av Erik - 11 januari 2008 09:10

Jahapp nu har man varit runt och turistat lite här i Beijing, hunnit med Temple of Heaven, Forbidden City och Tianamen Square (se bild, på Mao är på bilden, tagen från torget mot forbidden city). Det mäktigaste var torget, ska väl var världens största allmäna torg, de checka ens väska innan man gick in så man inte hade nån bomb eller nått. Det var även här som den berömda studentdemostration var 1989. Men det vackraste var väl Temple of Heaven, det var jäkligt lite folk där oxå, så man fick gå runt lugn i ro och kolla lite, slapp även alla jävla försäljare, som försöker trycka på mig lolex (rolex) klockor m.m Nu börjar jag bli riktgt less på dem fakiskt..Resten av dagen ska jag bara ta det lungt, köpte en Nirvana skiva (Unplugged in New York, 20 spänn), så den får väl rulla lite nu, sedan ska jag väl öppna nån läxbok inför tentorna som börjar nästa vecka. Drar till muren kl 07:00 imorrn bitti...Många har frågat om jag dragit själv hit och svaret är Ja, har en lugn och skön semster nu innan man börjar jobba om 2.5 vecka, laddar batterierna, återhämtar sig, läker alla sår efter allt hårt pluggande, samlar krafter, njuter av några dagars ledigt, ok, ni kanske förstår...Äh ska börja läsa lite nu, hade ju checka in boken igår när jag satt och väntade på flygplanen...Vi hörs

Av Erik - 11 januari 2008 02:25

I går när jag skrev förra inlägget anade jag inte vad som var framför mig, jag satt och väntade i 3,5 h på Pudong airport i Shanghai, och det enda som kommer ur högtalarna var delayed delayed och åter delayed.. nästan alla plan var försenade pga. att det var som ett mjölkglas utomhus. Men tillslut fick vi åka buss in till en annan flygplats som ligger mer centralt i Shanghai (var där ungifär vi gick i mål på marthonet). Även där blev det försenat nån timme och det slutade väl med att vi kom iväg kring 18:30 på kvällen istället för11:50, så jag var hyffsat less då. (Har inte samma rutin som Ante Karlsson, som hittar en bar på nolltid när något som detta inträffar, finns knappt några barer på inrikesflyget här i Kina)


Sedan när vi lämnade flygplatsen här i Beijing så var det många som ville ha taxi, och så passande kom det en kille och frågade om jag vill åka med han (svart taxi), jag var sjukt less, så jag tackade ja, och det kanske jag skulle ångra mig så här i efter hand. Han körde ut mig på highwayen och då började vi disskutera priser, jag skulle ju vara ganska rutinerad nu här i Kina tycker man ju, men jag var så less så jag vill bara till hotel. Men det slutade med att jag betalade ett ruskigt överpris (dock billigare än i Sverige) för taxin, men jag kom till rätt ställe iaf.


Nu har jag iaf sovit ut tagit en dusch och ska strax gå ner och söka reda på en starbucks, och äta en bättre frukost. Bor faktiskt på ett riktigt shysst hotel som ligger riktigt centralt, så jag är nöjd..


Äh vi hörs..

Av Erik - 10 januari 2008 15:00

Inlägget nedan skrev jag imorse när jag satt på flygplatsen i Shanghai, nu är jag iaf fram i beijing ... Men allt blev väl inte som man tänkte sig.. men det skriver jag om imorrnbitti...

Godmorron alla glada! Klockan lokal tid 9:17, svensktid 2:17

 

Nu sitter jag på Pudong Airport i Shanghai (vart man satte sin första fot i Kina), kommer även att sitta här om drygt två veckor när jag åker hem. För tillfället har jag inget internet och jag hade inget internet på hotellet i går heller inne i Shanghai, som jag brukar ha, men personalen sa att det hade gått sönder.

 

Men iaf ni som inte visste så ska jag på en liten semester nu innan alla tentor sätter igång, det är så att jag är på väg nu i skrivande stund till Beijing (när detta publiceras är jag nog på plats). Jag var lite orolig för mina biljetter först, för jag hade inga, det var Fish som bokade de till mig för ett bra tag sedan och hon sa att det var bara att visa upp passet så skulle det funka, och nu har det funkat åt ena hållet iaf, har biljetten i fickan, får se om det funkar hem oxå. Annars ska det bli intressant att komma till en ny världsstad och även se muren, symbol för Kina kanske. Kommer att rapportera närmare med senare inlägg...

 

I tisdags kväll när vi hade avslutat HRM, mr Wangs lektion (han sa att han skulle skicka tentan så snabbt som möjligt, men hann inte kolla mailen igår pga. se ovan), så kom Antonio och Edvin förbi och sa hejdå, för de drar tillbaka till europa innan jag kommer tillbaka till Hangzhou, vilket var lite tråkigt. Även mr Wangs sekreterare sa hejdå (eftersom det var min sista lektion) och han sa även att jag kunde bara ringa eller skicka ett mail om det var nått, vilket känns tryckt... Så man börjar känna att det börjar ta slut nu, och som jag har sagt tidigare så tänker man nästan mer på vad man kommer att sakna än att man längtar hem, för hemmet finns alltid kvar, medans detta kanske man aldrig mer får uppleva... mycket tråkigt

 

Äh nu ska jag inte bli för djup och återgå till att läsa OM boken och starx söka upp rätt gate så jag kan checka in... förresten sa de att planet kan vara försenat pga. att det är som ett mjölkglas utomhus...

 

Vi hörs....

Slut på morronens inlägg, jag sätter in en video om "lite cyklar i peking", en lung och av kopplande låt, så här när man har semester..

   
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se