Alla inlägg under januari 2008

Av Erik - 8 januari 2008 06:12

Nu här på morronkvisten så hade jag min näst sista lektion, och nu i kväll har jag min sista innan tentorna, och då ska jag även fråga Mr Wang, för det är hans lektion ikväll, om min OB tenta som han har lovat skicka i två månader nu om den kommer snart för man drar ju hem inom snar framtid!


I gårdagens inlägg så glömde jag nämna att Kalla är en jävel på skidor, men det kanske ni i sverige redan visste...


Nu ska jag sova en stund och sedan gå ner och skriva ut lite papper och föreläsnings anteckningar.


Vi hörs!


Maten i går var gudomlig, så ni bara vet...
ANNONS
Av Erik - 7 januari 2008 15:43

..vad jag är mätt. Vi har nyss varit och ätit på Hyatt, ett hyffsat lyxhotel här i Hangzhou, det var det bästa jag ätit på mycket mycket länge, tenderloin, bea sås, sushi, glass, frukt, clubsalad, räkor, musslor, carpaccio,fisk, revbenspjäll etc.etc och allt smaka perfekt och var buffe, men det kosta där efter, en halv kinesisk månadslön ungefär.


Igår spendera jag hela dagen i statiskens värld, och även hela förmiddagen tillbringades på samma sätt(varför detta inlägg är så sent), för att sedan ha en presentation på 5 min, lustigt. Men nu är det över, två lektioner kvar och inga fler presentationer, det var länge sedan man kände sådann lättnad, så då kan man unna sig en middag för en halv månadslön.


Fick en present av Antonio idag, se bild, han är allt snäll,  bilden visar även hur full i magen jag är för tillfället.

Äh ska kolla film nu och sen har man sin två sista lektioner imorrn...


Vi hörs!

ANNONS
Av Erik - 6 januari 2008 05:46

Jag ljög i går om att jag drog på starbucks, precis när jag skulle kliva på bussen ringer en kille från min Strategi grupp och säger att vi ska träffas nu. Så det är bara vända och dra dit, jag blev sittande hela dagen och fick inte speciellt mycket gjort.


Men i morse drog jag upp tidigt som fan och drog ner till det jävla starbucks och åt frukost och skulle börja precis skriva på ett annat grupp arb., när jag får ett SMS att jag ska skicka in det jag har gjort, men saken var ju den att jag hade skrivit ett stycke pga. jag suttit med det andra grupp arb. hela gårdagen. Jag skicka tillbaka att jag inte var klar men han vill ha det jag hade gjort iaf, så det var bara stt sätta sig i en taxi tillbaka till campuset, för internet uppkopplingen på detta starbucks fungerade ej. Så efter 30min taxiresa springer jag upp på rummet och skickar iväg några rader, men nu sitter jag iaf med det och ska bygga på lite. En del kommunikations missar om tider och deadlines har inträffat under dessa två dagar, men det är bara att gilla läget och köra. Se bild ganska hyffsat Starbucks jag damma av frukosten på, denna bild var dock tagen i lugn och ro innan jag såg SMSet.


I kväll blir det lite Kalla feber i gen ska försöka följa sista loppet online, ser hur det går..


Vi hörs

Av Erik - 5 januari 2008 05:01

Som rubriken lyder så är det tre veckor kvar nu innan man är hemma i Sverige.  Hur ska man förklara det här då, hur det känns, det känns ganska konstigt, två ganska olika saker och man trivs med båda. Det är nästan så att min lilla hemlängtan börjar mer övergå till det man kommer att sakna härifrån, för tiden går så fort, men fortfarande längtar man lite hem, det är många små detaljer som man är van med i välfärds Sverige som man saknar en del. Rena kläder, kunna dricka vatten ur kran, varmt innomhus, kanske skaffa sig ett riktigt hem inte bo i sin väska etc.


Fick även igår tentaschemat av Mega, vilket står att jag har den sista tentan på tisdag den 22jan, dvs att jag hade kunnat dra hem på onsdagen, men jag får se kostar trotsallt lite pengar att hålla på att boka om biljetter hela tiden.


Ska strax äta lunch med Edvin sedan dra på starbucks igen och försöka plugga lite har en jävla massa gruppuppgifter nu som måste göras men sön-mån är det över för alltid.


Jag har börjat lyssna mycket på elektroniskt indie rock (eller vad det nu kallas) och det är sjukt bra, här är en favorit: Wash Out med Danska Turboweekend http://www.myspace.com/turboweekend


Kan även medela att Kalla feber har spridits till Kina, sitter och kollar resultat och videoklipp på SVTs hemsida.


Nu räcker det!

...vi hörs


Av Erik - 4 januari 2008 05:04

I dag sov jag ut i mitt lilla enmanstält, vilket var jäkligt skönt, dagen ska fortsätta meen lunch med edvin och antonio strax och sedan lite statistik.. Jag tänkte visa en video hur jag brukar göra för att få lite värme i kroppen i detta karja klimat, en mysig kille men en jävel på luftgura... se och njut.

Av Erik - 3 januari 2008 12:32

Nu har jag hittat ett ställe vart jag kan använda min mac på riktigt, på ett starbucks där jag använder någon ful wifi uppkoppling, men det är stort... Jag och JP sitter här och pluggar linjära regresioner, vilket kanske inte är det roligaste man kan göra.Idag började jag fundera över framtiden och räknade samtidigt, jag kom fram till att jag har tre grupp uppgifter och tre lektioner kvar här i KIna, plus 5 tentor dock, jag trodde inte att det var så lite... Fick även höra idag att vi har sista tentan den 22 jan vilket är tre dagar tidigare än vad jag trodde tidigare, vilket hade betydit att jag inte behövt boka om min biljett och att jag kommit hem tidigare och sluppit vara jetlaggad första veckan på jobbet.. men.. men detta är ju Kina ut i fingerspetsarna så man är ju inte förvånad eller arg, det är bara att konstatera, sedan vet man aldrig det hinner säkert ändras igen.. nå nu ska jag fortsätta och JP ska få överta datorn och söka Internship.

Av Erik - 3 januari 2008 01:32

Nu har man vaknat upp i sitt enmanstält för en timme sedan ungefär och trodde att det var skola.. men när vi kom dit så var det tomt, så nu är man ledig på förmiddagen.


Kallt så in åt helvete har det blivit, men det är fräscht (se video, dock är det ingen dam som jag syftar till utan bara titeln) ute iaf. Det är faktiskt riktigt vacker, sedan känns det inte som man äter koldioxid till frukost, men det gör man nog iaf.


Igår var jag, Edvin, JP, May-Britt och hennes kille på tepanyaki, vilket är sjukt gott, och buffe. Men jag och JP var så hungriga så vi var tvungna att äta McD 1.5 h innan och sedan damma vi av en stor bananasplit på Häagen Dazs innan oxå. Vilket så här i efterhand kanske inte var det bästa inför en buffe, men gott var det iaf och mätt var man igår kväll.


Äh ska göra lite markservice nu, så hörs vi.. 

Av Erik - 2 januari 2008 05:07

Nu är lovet slut och man är väl inte direkt utvilad, men man har fått tänka på nått annat i af, vilket är bra. I natt har et varit förbannat kalllt, ska nog börja sova med mössa, jag sa att jag gillade kylan, men inte alltid när man är inomhus.


Satt även och kollade live Kalllas lopp igår, och måste säga att man blir ganska impad, hon kan fan åka skidor.


Äh ska äta med Edvin om 20 min så måste duscha innan dess, sedan är det tillbaka till verkligheten med Strategic Management. Stefan!, CoCo club i Hangzhou är nog något Hippare än i London, så du bara vet.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se