Senaste inläggen

Av Erik - 30 november 2007 00:42

Vi ska alldels strax dra till shanghai (igen) för att tillbringa helgen där, vilket ska bli skönt,för det är ganska mycket skola nu på veckorna.


Nu på nätterna har jag en förmåga att sova med höger armen utanför täcket,, vilket gör att den är som en isglass varje morron, som sagt det är ingen lek att det börjar bli kyligt här på nätterna.


Äh.. nu kom johan ur duschen, så då är det min tur... vi hörs..

ANNONS
Av Erik - 29 november 2007 06:17

Har nyss varit och ätit lunch, är bara hemma sanbbt för att lämna datorn och ta en kopp kaffe. Har haft presentation imorse i 20 min om en artikel, gick väl så där... Nu har vi en till lektion här om 40 min, så det är en heldag i dag.


JP fick igår ett intressant medelande från någon på School of Management, han råkade missa en HR lektion med mr. Wang i tisdags (den som vi fick vet 45 min innan), så nu måste han lämna in ett brev varför han har missat kurser denna vecka... hårda bud, men det är bra för JP med lite ramar och regler:)


Igår fick jag en present av Johan, kolla bilden, den är ganska bra när det är riktigt kallt i klassrummen, som det kommer att vara från ch med nu och fram tills man återvänder till Sverige...

ANNONS
Av Erik - 28 november 2007 02:22

 Nu ligger jag här min säng och gör en powerpoint, har varit vaken ett bra tag och druckit några koppar kaffe. Sedan i måndags har det börjat riva på ordentligt med kyla, jag drar nästan paraleller med att sova i tält, för det är ingen lek när man kliver upp.Husen här har noll isolering och ganska stora springor under dörrarna, så drar ganska bra på nätterna.


Igår var det som vanligt, fick vet att vi hade lektion 45 min innan, så det var snabba ryck..


Nä nu ska jag fortsätta på ppt...


Av Erik - 27 november 2007 02:59

..remissen alltså, den jag har prata om nu i ett par dagar. Ni som inte vet så har jag fått en remiss till Gymmet och Mcdonald's efter 6 veckor med enbart löpträning. Känns bra!, börjar imorrn.


Har även börjat återhämtat mig efter marathonet nu, har bara lite värk i bena kvar.


Idag blir det att förbereda en powepoint inför torsdag, när jag ska hålla en 20 min lång presentation om en artikel.


Läste nyss ett mail , verkar som att jag har en lilla syster som numera jobbar som SYO på välkomaskolan, kul för henne:)


Äh.. ska fortsätta att läsa artikeln nu! JP är bra på att äta på Mc D!!

Av Erik - 26 november 2007 04:53

Allt började med att man druckit några rom & cola och käften börjar glappa, bl.a rann det ur en att man kunde haka på att springa Shanghai Marathon...

 

Så man har tränat i 6,5 vecka för att man kulle klarar av det. Nästan vigt sitt liv till detJ

 

Söndag 25/11 -07

 

Revelj 05:00 för att man skulle få i sig lite mat innan man starta. Hade lite TTT problem redan här...

 

06:30 var vi på starten på Najing road (asiens största gågata), för att sedan stå och vänta till....

 

07:30 när starten gick, men det tog nog ytterligare 5 min innan vi tog oss iväg... (nu övergår jag till km markeringar)

 

10 km: inga problem, man är mest fascinerad av alla möjliga kineser som kan springa med startpåsen på ryggen, sockeplast och jeans, det fanns ganska många sådanna. Men sedan var det en gubbe säkert mellan 60-70 år som hade en mycket underlig löpstil, han sprang som nästan i sidled, han stönade i varje steg och det kan jag nästan förstå för det såg ganska tungt ut, men jag ska återkomma till denna man...

 

13 km, här börjar man komma igång ganska hyffsat, men jag börjar känna av magen att det inte är riktigt som det ska, (efterhand så kan det ha varit en kombination av att man springer och sedan en sportdryck som var ganska speciell, smaka Gin&tonic...)

 16 km här viker de som springer bara halv marthonen av och vi fortsätter upp på Highwayen för första stigningen.. har kännt magen nu i 3 km, stundtals var det riktigt obehagligt, men det släppte strax efter 16 km markeringen. Men Antonio som har snackat mycket om att: "Marthon is for guys with big balls", var ganska nöjd när halvvägs löparna vek av så han skrek: ” This Momemt I have been wating for! Girls to the right and Mans with big balls to the left” och detta skreka han minst två gånger.. så man fick ett gott skratt. 

20 km, här är det vätskekontroll och Antonio släpper och även hans farbror stannar av lite så jag och Edvin går loss lite.

 

21 km, halvägs, bena känns fortfarande ganska pigga, men vi har heller inte gått så hårt hittils. Men nu sätter min mage i gång igen, så jag sänker tempot ett tag, för det känns som att olyckan är framme när som helst, men kanske efter en km så släpper det igen. Men då börjar jag fundera om det är nått med vätskekontrollerna för det har nästan blivit så efter varje vätskekontroll i nån km och sedan släppt. Så jag hoppar över nån vätskekontroll framöver.

 

25 km nu börjar benan stumna, men kistan är riktigt bra, även här så släpper jag lite och Edvin fortsätter i samma tempo. Så nu är man själv och solen börjar steka.

 

30 km nu har jag sprungit ett bra tag och har även hela tiden sett Edvin 200 meter framför mig, så man sänkte inte tempot så mycket.. Men på denna punkt är det vätskestation  och man får även i chokladbar, jag trycker i mig allt och fortsätter springa, man börjar känna av stelheten i bena nu.. efter 150-200 meter börjar kistan ännu en gång och nu är det ingen lek, är tvungen att börja gå för varje löpsteg så tror jag att olyckan kan slå till, riktigt obehagligt. Detta fortsätter i ungefär 1.5 km, fram till...

 

32 km, här känner man av värmen  bra, solen gassar på en del.. men jag börjar njuta nu att magen är bra igen och kommer in i bra sekvens av loppet håller ett bra tempo enda fram till...

  

35 km,till hit från 32 km har det bara tagit 15 min (kan vara en positiv effekt av magen) och då kollar man på klockan och ser om klarar hålla detta tempo i sista 7 km och 195 m så komme man in på några min under 4 h. Men även här går vi upp på hig wayen solen gassar  och stigning börjar kännas fast den inte är så kraftig... så nu fram till 38 km växlar jag lite mellan löpning och promenad och smärtan i bena börjar kännas ordentligt ska jag säga. Under denna sträcka springen den snea gubben förbi mig, han jag prata om i början, han verkar vara en maskin, för han stönar lika mycket här som på 10 km och springer fortfarande lika snett.

 

38 km, här kommer vi precis ner från highwayen och ska nu springa en raksträcka på 500 m för att sedan vända och springa samma raksträcka tillbaka. Inte roligt.. men jag springer ganska bra hela vägen..

 

39 km, avslutar just raksträckan ovan håller ett tag löpningen, men kanske efter 500 m så börjar jag gå igen för att sedan växla med löpning och promenad fram till 41 km..Om jag beskriva smärtan här så är den inte liten, det känns ungefär som du har en lårkaka på varenda lite muskel i bena, hälsenorna värker, du kan inte riktigt springa för bena är som två stockar... vekhet som lämnar kroppenJ

 

41 km, nu kommer vi in på en långraksträcka med lite nerförslut och man kan skymta målet där framme (tror jag), så nu tänker man; nu är det bara och köra, så jag lyfter upp löpsteget till det vanlig från det här stela pingvinliknade steg som man tränat in inför marthonet, och sedan blundar man och kör...

 

42 km, här tror jag att det är mål, det är det jag har sett framför mig den senaste km och satt in målet på, det ser även ut som ett mål, men när jag är 10 m så ser jag att det inte är mål, här går jag ivägen!!! ...i ungefär 10 m, för då är det en skarp vänsterkurva och då ser jag det: FINNISH! Så då lyfter man upp steget i gen och kör imål..de där jävla 195 m

 

I mål är man trött, nu är bena helt förstörda, kan knappt röra dom... kistan början lacka ur igen när jag försöker dricka... men jag klarade det.

 

Tröttheten efteråt är inte skön, man har ont i hela kroppen ont huvudet, det är inte som en vanlig trötthet man får efter man har idrottat, ett endorfinrus, utan man mår bara dåligt och är så förbannat trött..

 

4h efter målgången, man har tagit en dusch och är tillbaka på hotellet,  man mår fortfarande skit, har svårt att få i sig käk och är sjukt trött. Gångstilen är inte heller som en ballerina utan mer som en pirat med två träben.... Detta har man betalat pengar för!

Av Erik - 25 november 2007 07:15

Det blir en snabbt inläg detta, ska iväg och käka med spanjorerna innan de drar till Bejing.


MAN KOM I MÅL!!,som var målet:) tiden är jag hyffsat nöjd med oxå 4:12:59, men dra åt helvete vad det är jobbit och sedan hade jag lite problem med kistan under vägen oxå, höll på hända några olyckor pga. detta. Men i mål kom man som sagt.


Kommer ett nytt inlägg senare, det är otur med fyra i KIna, så sista delen kommer.


Salut!

Av Erik - 24 november 2007 16:21

Jag sa att det var sista inlägget det förra, men jag tänkte det är bästa att visa sista måltiden nu.. så ni får ett sista kort på mig.


Det är så att klockan är nu 23:21 och nervös börjar man bli, när man har tränat sex veckor för detta så ska man fan i mål oxå, så enkelt är det, på 2.04:25 eller 6 h spelar ingen roll.


Nä nu har jag fyllt syftet, visat "the last supper", så ska jag krypa till kojs.. revelj 05:30 imorron bitti.


Salut!

Av Erik - 24 november 2007 12:14

Nu har man inte så mycket att göra här på hotel rummet, när det går ut på att vila upp sig. Det går inte heller att kolla så mycket TV för allt är på kinesiska.


Men när vi nyss var och käkade kom jag över en SD-korts läsare, så nu kan jag skcika upp nån bild oxå.


Har förövrigt kommit fram till att jag har gått för mycket idag, vi sa innan att det inte skulle bli så mycket transporter till fots, men det är ganska tufft att få tag i taxi här i City. Så nu har jag något att skylla på när det går åt skogen imorrn!


Bilden (lite skakig kanske) är tagen ca. 250 m från hotelet nere vid The Bund i går kväll när vi mötte upp Magge Palo för en fin middag.


Tchüs! nästa inlägg blir som sagt imorron ska snart äta sista måltiden och fortsätta uppladdning. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Erik Goes To China med Blogkeen
Följ Erik Goes To China med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se