Senaste inläggen

Av Erik - 8 december 2007 07:09

I går fick jag en signal på kvällskröken, som betydde att jag börjar jobba på Handelsbanken i Gällivare from. 28 jan.


Så det var man tvungen att fira med bravur igår, så nu sitter man här ganska seg...


Det går rykten om att vi ska fira marthonen ikväll, men jag har så mycket läxa så vi får se, skolan alltid först brukade min mamma och pappa alltid säga när man var lite.

ANNONS
Av Erik - 7 december 2007 07:12

..och skriver på ett arbete om legal utmaningar för svenska företag när det skaffar sig en globalstrategi... kanske låter lite coccojumbo för vissa, och där nog så oxå.


Men jag har tänkte börjar vara lite mer kreativ i mina inlägg, så ni får ta del av min omgivning mer, så efter detta inlägg ska jag börja visa tvättstugan, cambridge bygget och lite andra intressanta saker.


Men detta inlägg tänkte jag tilgängna Mr Wang så får jag det avklarat, våran gud här på School of Management, eller rättare sagt våran rektor. För jag har nämt i tidigare inlägg om Mr Wang, så jag tänkte reda ut om vem han är. När man kom hit tyckte man att han var ganska cool och så, men nu har man vant sig.


Som sagt han är våran rektor här på skolan, han har ett lite entourage som följer han, först en sekreterare som följer han vart han än går, bär alla hans väskor och papper, man kan kalla han nästan butler, men butlern är hemskt trevlig. Men det ser ganska kul ut när sekreteraren har tre väskor och en kartong och Mr. Wang har ingenting...


Sedan har vi hans chauför som jag tyvärr aldrig har pratat med, men det är en lojal kille, en riktigt lojal kille, sitter alltid och väntar i bilen efter varje lektion och kör han överallt.


Tredje delen i entouraget är en dam som heter Chao, som är våran korrdinator här, hon är inte med så ofta, utan bara när det kommer lite utländska proffesorer och gäster.. hon sköter snacket och planerar och organiserar.


Så det är hans entourage, sedan till hans jobb han är chef för en 3-4 olika skolor och innstutioner här på univeristet och bedriver även egen undervisning (läser min 3:e kurs med han nu) så han jobbar väl hela dagarna gissar jag. Sedan har han haft en del uppdrag som jag nämde i gårdagens inlägg, microsoft, lenovo, jag tror även han hjälpt kinesiska regeringen lite grann. Men det lustiga är att han har lite förkärlek för Sverige, jag tror han har  pluggat där i början av 80-talet, så han besöker Sverige några gånger varje år. I början av termin var han borta mycket bl.a för han var på Harvard och hängde med nobelpristagarna i ekonomi... nån internationell kofferans om entrepernurship i berlin etc. etc.


För oss studenter är han som sagt gud, alla kineser kommer i tid till hans lektioner, sover inte på lektionerna m.m vilket är en ganska stor skillnad från andra lektioner. Men allt detta beröm, så har han lovat att ska skicka en hemtenta till mig varje gång jag har träffat han de 3-4 senaste veckorna, men jag har inte fått den än. Han säger: Jag skickar den ikväll, så får du skicka tillbaka den imorrn,Jag brukar svara OK, det låter bra. Men hittils har jag inte fått nått! Den som väntar får se!


Äh.. nu ska jag fortsätta skriva andra grejjer, men nu har man avklarat Mr. Wang biten.

ANNONS
Av Erik - 6 december 2007 16:06

1. Hemlängtan, det är många som brukar få en kraftig hemlängtan kring jul och efter de har varit upp mot 4 månader, men min är faktiskt inte så farlig än. JP har därimot börjat känna av att Frankrike och speciellt Paris skulle sitta bra.


2. Snö, det är väl ett litet tecken på hemlängtan kanske, men jag börjat sakna snö nu och renluft. Jag brukar surfar runt på olika hemsidor och bloggar som bygger mycket på snö, Jon Olssons blogg, Tyskapan bloggen, freeride etc. Man börja känna att man behöver lite sånt snart..


3. Jobb, det börjar verka som att man ska bli vuxen snart på allvar..


4. Kylskåp, jag har läst någonstans att om alla kineser skulle tillgång till kylskåp då skulle energiresurserna ta slut på jorden (ingen direkt djupare vetenskaplig undersökning grundas detta på), så jag tycker att de skulle isolera husen så man slipper köra AC på fulleffekt hela tiden!


5. Att man går på en ganska grym skola, mr Wang berättade i tisdags att han har hjälpt Microsoft med organisationsstruktur och HR här i asien för 11 år sedan, för de hade lite problem. Han har även varit bollplank för Lenovo (vi i västvärlden kanske inte detta företag är så kännt ännu, men vänta om ett par år, de är de som har tagit över produktionen av IBM datorerna) angånde deras org. kultur och tom utformat den. Andra lärare använder sina egna böcker i undervisningen, publicerad vetenskapliga artiklar som de själv har skrivit m.m

Studenterna ska ha genomgått en del utagningar för att komma in på skolan... Själv så kommer man från Liikavaara i norra Sverige och bara slinker in på ett bananskal med ganska få meriter, den enda merit jag kommer på nu är att jag vann 9:a turneringen i biljard på sjöparkskolan 1998.. det var ganska stort då dock..


Äh nu ska jag sluta fundera och sova i stället, ska plugga imorrn. Men det var väl lite roligt med ett inlägg utan inledningen: Igår... etc.


Jag hittade en video eller rättare sagt en låt som gick ganska varm i sommras på min dator, den är ganska hyffsad, så för göra det lite annurlunda här oxå så bifogar jag en you tube..


GodnattAv Erik - 6 december 2007 00:18

I går blev det det som är på nedståndebild, fy fasiken vad det smaka. Det mesta var fel, fiskolja och söttbröd etc. Men nu har vi iaf testat.

I går började vi en ny kurs, Strategic Management, vilket verkar vara en vettig kurs, men vi fick direkt läxa så nu har man 4 st till på söndag, det är bra då vet jag vad jag gör imorrn när man är ledig från lektioner.


Precis innan jag höll på att somna igår vid 23:30, så ringde det en dam till mig från Sverige, så jag dammade av en arbetsintervju lite halvt oförberett, men det kanske blir mer äkta så:) Jag visst om att det skulle komma men inte när...


Äh ska äta lite nu har lektion här kl 8 till 17 idag, så man har laddar upp med varma kläder nu...


Över och ut!

Av Erik - 5 december 2007 02:00

I går var det en ganska lugn dag oxå, inga slagsmål, grabbarna var lugna igår på kvällslektionen, som tur var.


Johan har börjat bli lite irriterad på Kina eller våran internet avdeling och jag förstår han fullt ut. Det var så att jag fixade VPN uppkopplingn för två månader sedan, för man behöver det för att komma in i vissa artikel databaser och sedan går det snabbare oxå. Men nu när Johan ska fixa det så får inte utlänningar göra det, han har farit runt på massa olika ställen men det verkar inte kunna fixas... det är en ganska viktigt del i skolan att man får tag i vetenskapliga artiklar. men men han får väl låna min dator när det blir aktuellt...


I gårkväll lärde jag JP ett nytt ord "Kråkfötter", det börjar se bra ut med spridningen av det nya världsspråket Svenska...


kanske dagens middag är på bilden.. ska dricka kaffe nu, men följ beskrivningen ovan medans

Av Erik - 4 december 2007 02:54

Har nyss vaknat till liv, skulle dra ner till downtown och plugga lite idag, men då blir det där att bara vända sig om snabbt och så slutar det med nån extra ofrivillig timme i sängen.. men men jag får plugga här hemma istället.. I går hände det inget speciellt, mer än att precis innan lektionen så rykte två killar ihop och börjar slås villt, vi var nog en 6 pers som behövdes för att bryta det. Sånt ser man inte så ofta av nyktra svenskar..


vi syns


Bilden är nog kanske kvällsmaten

Av Erik - 3 december 2007 05:05

Gårdagens inlägg var väl inte det bästa, men jag kan tillägga att vi var även ut på lördagen, med lite fransmän, men innan vi mötte upp dem besökte vi Cloud 9, en grym bar på 87 eller 88 våningen, precis vid tv-tornet. Det var bland annat det huset som den "franska spindelmannen" (fasadklättraren) åkte dit när han skulle klättra upp.


Jag och JP har börjat köra lite svenskkurset nu, för jaghar försökt förklara för han att det är det nästa världsspråket.. så han kan nu några ord, sugpropp, tjabba, jag älskar dig... älskar du mig?, sedan ett par klassiker burra och knurra... för han har lite svårt med R, så då får man skratta lite.. Men jag ska oxå lära mig lite franska, så han får skratta åt mig..


Äh ska äta nu..  

Av Erik - 2 december 2007 15:45

Hallå...  nu har man kommit hem från en aktiv helg i Shanghai... Det bara att konstatera att det är en grymt stor stad..


Aktiviterna under helgen var bl.a att sy upp några skjortor och nu med resultatet  i handen är jag riktigt nöjd. Jag, Edvin och en tjej som heter Emma var ut med Magge Palo på fredagen, vilket blev en kväll i svenska mått, många svenskar och västerlänningar, vilket var riktigt kul.


Jag ska inte rada upp allt här för då blir listan lång, men det var en riktigt bra helg.


Sedan går det ryckten om att det är första advent hema i Sverige, men här märks det ingenting av det, men i Shanghai hade de ju lite mer julpyssel, det var då tanken slog mig.


Äh ska sova nu.. en ny dag imorrn, även ny vecka med mycket skola, gud så härligt!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Erik Goes To China med Blogkeen
Följ Erik Goes To China med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se